Christian Duyckaerts встъпи в длъжност като 17-и президент на FESPA

Christian Duyckaerts встъпи в длъжност като президент на FESPA, глобалната федерация на асоциации за широкоформатен печат.

Церемонията по встъпване в длъжност се проведе в ежегодната FESPA галавечер в сряда, 10-и май, по време на международното печатно изложение FESPA 2017 в Хамбург, Германия (8-12 май).

Christian е 17-ият президент на FESPA и по време на мандата си на президентския пост ще бъде подкрепен от вице-президент Christophe Aussenac.

Christian се присъединява към борда на FESPA през 2002 като представител на белгийската печатна търговска асоциация Febelgra, където ръководи работната група за сито- и цифров печат.

Christian е също така управителен директор и основател на Retail Communicators, експерт по визуални комуникации, предлагащ решения за брандиране при продажби на дребно, от идея и печат до инсталация, за много международни марки продукти за дома.

Christian е бил и изпълнителен директор и съсобственик на две от най-големите компании за POS (point of sale) и външен печат в Белгия, Print&Display и GSI Printing. Той започва кариерата си в печата в Hamiscreen след завършване специалност графични технологии в TSM и института HIGRO.

В своята встъпителна реч, Christian заяви:

„Амбицията ми е да продължа добрата работа на предшествениците си, водейки FESPA напред към следващото ниво. Нашето предизвикателство е да подготвим FESPA за 2020 и отвъд, да се възползваме от сферата на цифрова трансформация, където се отварят много възможности за индустрията ни, не само уеб-печат (web-to-print), но и многоканални решения (omnichannel solutions) и много възможности за персонализация.

Ще помогнем на глобалната си общност да се приспособи към тези нови течения и еволюции чрез конференции и срещи на върха за обмяна на най-добрите практики, знания, информация и приятелство, наред с много други инициативи. FESPA ще продължи да игражда мостове между печатната индустрия и крайните потрeбители на печата и графиката, да инвестира в индустрията и да се фокусира върху сфери като текстилен печат, опаковки, интериорен дизайн, продажби и много други. Непрекъснато ще търсим взаимодействия в полза на нашите членове и ще работим за светло бъдеще за печата.“

Като президент Christian ще ръководи борда на FESPA, за да следи успешното изпълнение на стратегията на организацията от изпълнителния екип, воден от главния изпълнителен директор на FESPA Neil Felton. Президентът на FESPA се избира от 37-те асоциации-членки на FESPA за срок от две години.

Бордът на FESPA сега е както следва:
. Christian Duyckaerts – президент (Белгия)
. Christophe Aussenac – вицепрезидент (Франция)
. Enrico Steijn – ковчежник (Нидерландия)
. Lascelle Barrow – (Обединено кралство)
. Gyorgy Kovacs (Унгария)
. Anders Nilsson (Швеция)
. Olaf Skilbred (Норвегия)
. Thomas Struckmeier (Германия)