БАСГП даде специални награди в конкурса Dibla Awards

Dibla Design Awards продължават да вълнуват дори и месец след тържествения си завършек. Щастливи сме, че чрез престижното съревнование, наред с отличаването на най-добрите и предоставянето на достойна сцена за труда им, успяваме да създадем полезни партньорства и контакти с международни асоциации от нивото на FESPA. По време на националното съревнование г-н Ковач, член на борда на директорите и бивш президент на FESPA, и част от тазгодишното международно жури на DDA, сподели колко очарован и впечатлен е останал от нивото, което конкурсът е показал. Г-н Ковач обяви, че от името на Международната асоциация ще награди трима членове на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“ с посещение на световноизвестното изложение FESPA  в Берлин през 2018 г. изцяло на разноски на Асоциацията.

На 14 декември Българската асоциация за съвременна графика и печат (БАСГП), партньори на ФЕСПА за България, покани тримата избрани, а именно Волен ВалентиновЕлена Георгиева и Илиана Йонкова, в уютния и приветлив офис на „Атиа Принт“ – член на Асоциацията, за да им съобщи лично добрата вест. Председателят на Управителния съвет на БАСГП – г-жа Анка Бимбалова, представи накратко дейността на асоциацията, акцентира върху важността и значението на ежегодното изложение за интериорния бранш и изрази желанието и готовността си за бъдещо сътрудничество с „Дибла“. Г-жа Бимбалова лично награди тримата творци с рисунки на художници от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, гр. Пловдив. По време на своеобразната церемония своите поздравления изказаха и зам. председателят на Управителния съвет на БАСГП – г-н Найден Найденов, секретарят на асоциацията г-жа Десислава Тодорова, както и г-н Иво Димитров, представител на „Дибла“.

Тримата печеливши ще вземат участие в световноизвестното международно изложение FESPA за технологии, оборудване и консумативи за цифров печат, което ще се проведе в периода 15-18 май 2018 г. в Берлин, Германия, и ще събере на едно място повече от 700 производители. Престижното изложение има богати традиции в представянето на най-съвременните технологии и тенденции за печат върху текстил, декорация, широкоформатен печат, печат върху изделия от хартия и стъкло, и предоставя уникална възможност за обогатяване на арсенала от средства за придаване на неповторим завършек на всеки един интериор.

Приканваме всички проектанти с изпълнени интериорни решения, включващи печат, да вземат участие в престижните FESPA Awards 2018 – единствените независими награди в сферата на печатната промишленост. Повече информация можете да откриете на сайта www.fespaawards.com.