Иван Тенчев спечели титлата World Wrap Masters 2018 на FESPA 2018

Иван Тенчев спечели първо място в състезанието World Wrap Masters 2018, провело се по време на FESPA Global Print Expo 2018 в Берлин тази година. Негови подгласници са датчаните Casper Madsen и Jan Edelgaard, като и тримата получиха парични награди. Това е първата награда на най-високо ниво за Иван Тенчев, като през 2016 той стана победител на регионалния Wrap Master Eurasia.

Ето как Иван Тенчев коментира своя успех: „След усилената работа и изключително натоварената седмица по време на Fespa 2018 съм изключително доволен от щастливия край. Никога не съм си мислил, че с всички таланти в тазгодишния конкурс, ще спечеля FESPA World Wrap Masters. Шампионатът е страхотна платформа за допълнителни знания и споделяне на опит с всеки от останалите участници.”

Мнение за участието на Иван Тенчев изказа и един от съдиите в шампионата Jeremy Conner: „Първо искам да поздравя Иван за успеха! Във всеки етап отпадаха висококвалифицирани участници, които трябва да бъдат горди с постиженията и напредъка си. Последният кръг беше крайно напрегнат, с изключително малка разлика в точките между победителя и останалите двама финалисти. Със своя 26-годишен опит мога да заявя, че за мен бе чест да наблюдавам това спиращо дъха състезание отблизо. FESPA World Wrap Masters, въпреки състезателния си характер, изгражда приятелска атмосфера между всички нас и дава възможност за научаване и подобряване на техниките за облепяне с фолио.” 

Шампионатът, спонсориран от Hexis, се провежда през цялата година, като кулминацията му бе по време на Fespa 2018 между 15 и 18 май.

В първите два дни бе заключителният етап за Европа, където Stan Cosmin от Румъния се класира на първо място, следван от представители на Ирландия и Дания. 

Във финалната фаза на 17 и 18 май взеха участие 42 международни участника, спечелили призови места в проведените през годината етапи. Те бяха изправени пред предизвикателството да опаковат модела Ignis на Сузики, както и други предмети с нестандартни форми.

Източник: FESPA