Fespa Global Print Expo 2021

Планираното за октомври 2020г световно изложение в Мадрид се отменя за март 2021. Fespa Print Global Show ще се проведе в Амстердам.

FESPA вече ще бъде домакин на следващото си водещо международно изложение в изложбения център RAI в Амстердам, Холандия, от 9-12 март 2021 г., което отново включва FESPA Global Print Expo, European Sign Expo и Sportswear Pro.

Изпълнителният директор на FESPA Нийл Фелтън съобщи: „През март 2020 г. взехме решението да отложим FESPA Global Print Expo с шест месеца пред настъпващата пандемия и нейните последици за нашите изложители и посетители. Оттогава развитието на COVID-19 е динамично и непредсказуемо. Въпреки че много региони постепенно излизат от извънредното положение, в този момент не можем да сме сигурни, че ще отговорим на очакванията на изложители и посетители на изложението на FESPA, ако го проведем през октомври тази година.

Началото на март 2021 г. е най-добрата алтернатива, даваща време на нашите изложители и посетители да се възстановят, а ние да се подготвим напълно за всички нови оперативни изисквания. Обратната връзка от пазара показва, че изправена пред значителните пазарни предизвикателства през 2020 г., нашата общност ще приветства FESPA Global Print Expo през март 2021 г. като важна платформа за възстановяване на бизнеса и напредъка в началото на следващата година. “

Амстердам е популярна и доказана дестинация за събития на FESPA, като градът е бил домакин на успешни изложения през 2006, 2009 и 2016 г. Достъпността му по сухопътни и железопътни линии от толкова много райони на Северна и Централна Европа ще бъде предимство за много посетители в този момент.

Това ново издание на FESPA Global Print Expo за март 2021 г. ще замени първоначално предвиденото събитие за 2021 г. в Мюнхен, Германия. FESPA ще се върне в Мюнхен през 2022 година.