fbpx

Какво ще видите на Fespa Global Print Expo 2022

Остават броени дни до световното изложение FESPA Global Print Expo 2022., което можете да посетите като се регистрирате тук.

Входът е безплатен за членове на локалните асоциация на FESPA. Цената за вход е 50,00 евро за нечленове, които се регистрират предварително с код FESM232 преди 25 май.

Вижте кои са акцентите на изложението.

Интериорният дизайн

През 2022 г. се завръща популярната изложба в рамките на изложението Printeriors, която се провежда за шеста поредна година и отново ще бъде пътеводител за интериорния дизайн и декорация – област от пазара, която се радва на невероятен растеж през последните години.


Разположена в южния входна изложбения център в Берлин, Printerior ще бъде вдъхновен от флората и фауната с произведения на изкуството, проектирани от Джаспар Гудол и курирани от Деби МакКийгън – текстилният посланик на FESPA.

Посетителите ще видят продукти и решения, които се използват на пазара за интериорен дизайн, включително всички печатни процеси, мастила и приложения за текстил, стенни покрития, ламинати, метални и твърди повърхности, килими, осветление, лайтбоксове, акустични повърхностни обработки, декоративни елементи, изобразително изкуство и аксесоари.

Конференция за устойчиво развитие

Въз основа на ангажимента на FESPA към околната среда и екологичните решения, FESPA Global Print Expo 2022 включва нова конференция Fespa Sustanability Spotlight за устойчиво развитие. „Способността да останете устойчиви се постига чрез разбиране на вашата дейност и познаване на възможностите и рисковете, пред които сте изправени сега и в бъдеще“, се казва в поканата на събитието. Всички конферентни сесии в Sustainability Spotlight са безплатни за участие и темите са внимателно подбрани, за да предоставят инструментариума, от който потребителите се нуждаят за намаляване на разходите чрез оптимизиране на енергия и ресурси. Презентации ще бъдат изнесени от някои от водещите експерти в печата и устойчивостта.

Други теми, които ще бъдат засегнати през четирите дни на FESPA Global Print Expo 2022, включват управление на енергията, операции за отпечатване на въглерод, схеми за сертифициране на устойчивост, графични продукти, текстилни продукти и контрол на замърсяването на водата и атмосферата.

Павилион на асоциациите

Най-новата инициатива тази година е Павилионът на асоциациите. Разположен на южния вход на messe Berlin, павилионът на асоциациите ще бъде вдъхновяваща витрина на печата, представяща всяка страна в глобалната мрежа на FESPA. „За първи път ще съберем най-добрите примери за печатни продукти в тази общност, представяйки нашата членска база от над 16 000 печатари по целия свят“.

Асоциациите, които ще присъстват в павилиона на асоциациите са Италия, България, Франция, Гърция, Холандия, Испания, Белгия, Чехия, Полша,Австрия, Словакия, Турция, Шри Ланка и Обединеното кралство.

World Wrap Masters

Световният шампионат тази година ще представи финалистите от европейската и световната надпревара след най-добрите монтажисти.

България има силно присъствие на този конкурс с многократния шампион Иван Тенев от Варна.